
HUIDIGE PROJECTEN
SUCCESSEN IN DE
DUURZAME WERELD
’Cleanteams zijn opvallend geklede mensen die met een opvallende verschijning en positieve instelling festivals en evenementen schoonhouden. Zij zorgen ervoor dat het terrein schoon blijft en de prullenbakken geleegd worden. Ook gaan zij het gesprek met uw bezoekers aan om positieve bewustwording te creëren. Zo worden bezoekers op een leuke en actieve manier aangemoedigd om hun afval op de juiste manier weg te gooien!
Om zwerfafval te kunnen voorkomen, is het belangrijk om erachter te komen waar het vandaan komt. Met behulp van onze zwerfafvalmonitor is het mogelijk om hier inzicht in te krijgen. Wij werken volgens de VIVAVO-methode (Vinden, Vastleggen, Voorkomen) waarmee we een stap verder gaan en niet alleen afval opruimen, maar dit afval ook registreren en de data hiervan analyseren. We zorgen ervoor dat het afval in kaart wordt gebracht, de hotspots bekend worden en de samenstelling van het afval in beeld wordt gebracht. Op deze manier komen we tot concrete aanbevelingen en betere preventiemaatregelen welke we in samenwerking kunnen uitvoeren.
Omdat het weer drukker wordt op straat en de 1,5 meter regel niet altijd in acht wordt genomen, heeft De Groene Lobby in tijden van Corona de 1,5-meters ontwikkeld. 1,5-meters zijn opvallend geklede mensen die op een positieve manier mensen bewust maken van de 1,5 meter en andere RIVM regels door middel van bijvoorbeeld een 1,5-meter hoepel, een meet instrument en stoplicht borden waarmee de drukte kan worden aangegeven in een gebied. Tevens kunnen er ook teams ingezet worden die naast de 1,5 meter promotie ook zwerfafval van de grond prikken. Dit alles wordt ondersteund door vrolijke outfits en nog vrolijkere promotors!
Onze antirookcoaches zetten zich in om antirookprojecten te realiseren, met name op of rondom middelbare scholen. Onze coaches gaan op een positieve manier het gesprek aan om bewustwording rondom roken te creëren. Wij richten ons hierbij niet alleen op de negatieve gezondheidseffecten, maar juist op de aspecten van het zijn van een voorbeeldfunctie en de effecten van sigaretten op de natuur. Wij merken dat jongeren eerder bereid zijn tot verandering wanneer wij de effecten van hun gedrag op anderen en op de wereld onder de aandacht brengen.
Om het effect van de projecten te meten, bieden wij de mogelijkheid van een peukenmonitor aan om de peuken op te ruimen en in kaart te brengen.
Neem voor meer informatie over het inzetten van de antirookcoaches hier contact op.
Wij zijn van start gegaan met de schillenfiets! Dit is een pilot in samenwerking met Spaarnelanden, de gemeente Haarlem en de koplopers groep circulaire horeca.
Deze horecagelegenheden willen graag duurzaam scheiden, maar hebben hier helaas de ruimte niet voor. Om ervoor te zorgen dat dit afval toch gescheiden wordt en niet in de rest-afvalbak belandt, is dit initiatief opgezet. Met een opvallende elektrische bakfiets (de schillenfiets) gaan we op een duurzame manier bij ze langs om hun GFT-afval op te halen. Dit afval zal dan op de juiste manier verwerkt worden tot grondstoffen zoals compost en biobrandstof. Met deze pilot willen we laten zien dat het mogelijk is en we willen dit graag verder brengen.
Met lezingen en educatietrajecten willen wij mensen, al op jonge leeftijd, bewust maken van wat zij kunnen doen om het milieu te beteren. Deze lezingen mogen naar wens ingestoken worden en kunnen gaan over o.a Duurzaamheid, (zwerf)afval en grondstofmanagement, ondernemen en verduurzaming van evenementen.
Tevens bestaat de mogelijkheid om de lezing uit te breiden met een zwerfafval clean-up. Dit kan op verschillende manieren ingestoken worden en is voor een brede doelgroep uitvoerbaar. Voor de jonge kinderen is er de zwerfafvalspeurtocht en voor de oudere doelgroep wordt er een zwerfafvalonderzoek gedaan met Litterati.
De lezingen zijn beschikbaar voor het onderwijs, netwerkgroepen en andere groepen met interesse. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!